Monday, July 27, 2015

Sayur kubis kekwa

Ok.
Disebabkan mulut rara.
Mulut vs perut.
Taknak sangat makan makanan jepun.
So?
Tak jadi masalah untuk trip 21 hari di jepun ni.
Masak sendiri la jawabnyaaaaaa.
Yang susah sikit sbb kat sini susah sikit nak dapat product yang halallan toyyiban. 

So semalam kita dah masak kubis ala ala cik kekwa yang yang masak.
Simple and mudah.

Bahan bahan:
Udang
Sayur kubis
Minyak
Bawang putih
Bawang besar
Garam
Kicap ABC (kalau ada)

Cara-caranya ialah.
Pastikan kulit udang dah diasingkan dan dibersihkan.
Bawang putih en bawang besar dipotong dan dicincang halus halus.
Then kubis dipotong jugak.
Alaaaa. Untuk mudahkan nak makan.

Ok.
Then tumis bawang tadi.
Masukkan udang.
Pastikan udang masak.
Then.
Masukkan sedikit kicap ABC
Masukkan kubis.
Kacau. Kacau.kacau.
Pastikan kubis tak terlalu lama diatas dapur.
Then masukkan garam secukup rasa.
That's all.
SElamat Mencubaaaaa


No comments:

Post a Comment